Особливості вибору та утримання кішок

Кожна людина самостійно приймає рішення щодо утримання у заміському будинку чи на квартирі певного домашнього улюбленця, який може бути собакою чи кішкою, хом’ячком чи домашньою свинкою. Хтось полюбляє розводити домашніх акваріумних рибок, а інші віддають перевагу черепахам чи павукам. На сьогодні ні у кого не викликає сумнівів, що найбільш поширеними домашніми улюбленцями є кішки та собаки. Кішки, які можна придбати за оголошеннями опублікованими на сайті інтернет-ринку https://ukrstore.ua/search/zhivotnye/koshki/, здатні задовольнити потребу у спілкуванні для самотніх людей та є такими ж вірними і люблячими, як і собаки (за дослідженнями австрійських вчених спілкування з кішкою здатне декому навіть замінити зустріч з романтичним партнером). 

Чому варто придбати кішку в якості домашньої улюблениці

Людина приручила кішку з доісторичних часів і з того часу методом селекції було виведено близько 60 порід кішок. На сьогодні за деякими даними на утриманні в українських сім’ях перебуває близько 7,5 мільйонів котів та кішок, не рахуючи безпритульних тварин, що свідчить про те, що майже кожна третя українська сім’я віддає перевагу саме кішкам. На думку багатьох вчених утримання кішки дозволяє:

  • знижувати вплив стресових ситуацій та емоційних травм на організм людини завдяки постійному спілкуванню з домашньою тваринкою;
  • підвищити стійкість імунної системи та в певній мірі застерегти від виникнення алергічних реакцій у дітей;
  • зменшувати рівень артеріального тиску у людей, які страждають від гіпертонічних захворювань.

Кішки, на відміну від більшості собак, вимагають значно менше уваги до своєї персони та майже не потребують догляду у вигляді щоденних вигулювань та частих водних процедур. Утримуючи в домі кішку господарі помешкання можуть бути впевненими у повній безпечності меблів, диванів, взуття тощо, адже кішки на відміну від собак не мають потреби гризти різноманітні предмети задля сточування зубів. 

Декілька порад щодо вибору кішки

Кожна порода кішки має свої особливості щодо характеру, темпераменту та догляду. Найбільше уваги потребують довгошерсті породи, утримання яких передбачає необхідність досить частого прибирання приміщення. Для кожної кішки потрібен особистий простір, і якщо кішкам-лежебокам буде достатньо міської квартири, то для активних кішок навіть великий заміський будинок буде затісним.

За характером та темпераментом кішки можуть бути «балакучими» та мовчазними, поступливими та норовливими, а екзотичні породи кішок можуть потребувати професійного догляду грумера, покупки дороговартісних кормів та регулярного огляду у ветеринара. Тому обираючи певну породу кішки варто зважати на умови її подальшого утримання та фінансові можливості власника домашньої улюблениці. Певну роль відіграють також стать кішки та її вік, особливо якщо господар кішки має намір утримувати двох чи навіть більше домашніх тваринок. Відразу після придбання кішки її варто показати ветеринару.

Новини Закарпаття