Петро Добромільський узяв участь у круглому столі щодо соціальної підтримки сімей осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

Сьогодні відбувся круглий стіл щодо соціальної підтримки сімей осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, який організувала профільна Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України.

У заході взяли участь нардепи, представники центральних органів виконавчої влади, Офісу Президента, Уповноваженого ВРУ з прав людини, установ і відомств, громадських організацій та інші. До засідання круглого столу онлайн також долучився заступник голови ОВА Петро Добромільський.

Учасники обговорили комплексні механізми покращення системи надання соціальної підтримки ветеранам, військовослужбовцям та членам їхніх сімей, родинам загиблих, полонених та зниклих безвісти захисників і захисниць.

Петро Добромільський прокоментував, що цьогоріч на соціальну підтримку цих категорій населення з обласного бюджету Закарпаття спрямували понад 35 млн грн. Зокрема, сім’ям зниклих безвісти надали одноразову грошову допомогу на суму більш ніж 1 млн грн. За цільовими регіональними програмами впродовж року фінансові виплати отримали 1 053 захисники та захисниці.

«Зараз перед нами стоїть завдання – комплексно подбати про соціальну допомогу нашим військовим та їхнім рідним. У межах чинних обласних програм фінансову підтримку надаємо пораненим бійцям, демобілізованим захисникам і членам родин загиблих чи зниклих безвісти військовослужбовців», – підкреслив Петро Добромільський.

За його словами, в регіоні працюють над тим, щоб захисники й захисниці мали доступ до належного медичного забезпечення, зубопротезування, психологічної допомоги, перекваліфікації, навчання та могли отримати власне житло.

Також Петро Добромільський зазначив, що низку важливих соціальних послуг ці категорії населення вже можуть отримати онлайн через портал Допомога Закарпаття, а на забезпечення їхніх потреб в обласному бюджеті на наступний рік передбачили близько 40 млн грн.

Петро Добромільський узяв участь у круглому столі щодо соціальної підтримки сімей осіб, зниклих безвісти за особливих обставин0

Джерело

Новини Закарпаття