Порівняння автосканерів: дилерські проти мультимарочних

Автосканери з’явилися у якості розумного продовження систем бортового управління. Вони необхідні для зчитування інформації, проведення діагностики та найпростішого виправлення помилок. Існують моделі для особистого користування та для професійних цілей.

Різновиди автосканерів

Цей вид обладнання використовують не лише для діагностики, просунуті моделі здатні виправляти деякі помилки та проводити налаштування. Для автосервісів рекомендують підбирати мультимарочні автосканери, адже вони працюють з більшістю автомобілів. Але при виборі варто врахувати всі різновиди:

  1. По рівню автономності. Дорогі моделі звичайно повністю автономні і здатні виконувати всі роботи самостійно, для них не потрібні додаткові пристрої. Також існують сканери адаптери, які лише переводять інформацію блоку управління на комп’ютер чи смартфон. Для них знадобиться велика кількість шнурів та різних перехідників.
  2. По спеціалізації. Діляться на дилерські, марочні та мультимарочні. Перші найбільш якісні, оскільки їх виготовляє сам автовиробник для власних дилерських центрів та спеціалізованих автосервісів. Також моделі для роботи над машинами однієї марки пропонують і сторонні бренди, ці товари увійшли в другу категорію. Але найбільш поширені мультимарочні, адже ідеально підходять для автосервісів та особистого користування.
  3. По вартості. Для власників автомобілів пропонують обладнання економ класу, яке здатне перевірити автомобільну систему та виявити помилки. У напівпрофесіональних спектр функцій набагато ширший, уже можуть виправити невеликі помилки та дають аналіз деяких процесів в авто. Професійні дуже дорогі, аледопомагають перепрошити систему, зібрати повну інформацію та перевірити роботу датчиків.

Велике значення має програмне забезпечення, яке вкладене у сам пристрій. Для розробки необхідно прикласти немало зусиль, тому варто підбирати лише продукцію надійних брендів. Недорогі прилади можуть видавати неточну інформацію, що підвищує ризик неправильного проведення ремонту. Краще відразу вкластись в хороше обладнання і не тратити зайвого часу на пошук помилок.

Порівняння дилерських та мультимарочних моделей

Найбільш вагома різниця помітна при першому огляді: дилерські можуть працювати лише з однією маркою автомобілів, адже їх створює автовиробник конкретно для своєї продукції. Таку модель варто придбати, якщо йде мова про свій автомобіль або про спеціалізований автосервіс.

Мультимарочні більш універсальні, професійні та напівпрофесійні пропонують сторонні бренди. Вони можуть обслуговувати більшість відомих марок і мають ширший спектр функцій. На ринку величезний вибір моделей, від найпростіших для повідомлення коду помилки до багатофункціональних для діагностики та адаптації систем.

В більшості випадків вибирають саме мультимарочні, адже легко придбати потрібну модель на ринку чи в автомагазині. Дилерські переважно розповсюджують по внутрішніх каналах, прилади доступні при отриманні сертифікації від автовиробника.

Новини Закарпаття