Прості поради, які подовжать термін придатності акумулятора ноутбука

Багато власників ноутбуків не замислюються про стан їх акумуляторів, а дарма. Річ у тім, що з часом ці пристрої зношуються та втрачають здатність тримати повний заряд. Але, ці неминучі наслідки цілком можливо відтермінувати, якщо належно дбати про батарею. 

Перш за все, потрібно дізнатися, скільки циклів зарядки має змогу витримати батарея. Це можна зробити у спеціальних налаштуваннях пристрою, які показують інформацію щодо продуктивності та стану зарядки. А, щоб відволіктися від повсякденних завдань, можна увійти до віп казіно, яке пропонує цілодобовий доступ до безкоштовних слотів.

Найважливіші заходи для збільшення терміну служби батареї переносного комп’ютера

4 березня, видання “24-Техно” опублікувало статтю з переліком рекомендації щодо підтримання акумулятора ноутбука у належному стані. До речі, у перелік увійшла порада не тримати пристрій на зарядці протягом ночі. Крім цього, потрібно:

  • Підтримувати рівень заряду між 20 та 80%;
  • Стежити за температурою пристрою, особливо у спекотний період;
  • За необхідності, зробити корективи у налаштуваннях комп’ютера.

Щодо останнього пункту, користувач може, наприклад зменшити рівень яскравості або запустити функцію енергоощадження. І, якщо ці поради дотримуватимуться, люди матимуть можливість користуватися пристроями набагато довше. Але, за суттєвого зменшення часу функціонування батареї, буде потрібно звернутися до сервіс-центру виробника. 

Вартість заміни батареї у ноутбуці

Станом на зараз, розцінки на акумулятори для ноутбуків варіюються приблизно від 600 до 1800 гривень (дані з epicentrk.ua). При цьому, якщо це вбудована батарея, для її заміни знадобиться додати десь, у районі 1000 грн. Головне – це підібрати правильний варіант деталі, яка є сумісною з наявним пристроєм. Звертати увагу потрібно на обсяг та рівень напруги, які можна взяти з оригінальної етикетки батареї ноута.

Після заміни варто зберігати пристрій у сухій зоні за кімнатної температури. Також, треба не забувати вимикати зарядку перед сном і, бажано, щоб рівень залишався не менш ніж 40%. І насамкінець бажано використовувати лише оригінальний зарядний пристрій, який відповідає параметрам ноутбука. Адже, пристрої невідомих виробників можуть негативно позначитись на функціонуванні гаджета. 

Новини Закарпаття