Структура та переваги ламінату

Найпопулярнішим різновидом підлогового покриття являється ламінат. Він вважається універсальним матеріалом, адже підходить для різноманітних поверхонь, складається з декількох шарів. На сайті https://holz.ua/ua/lvov/pol/laminat представлено широкий асортимент високої якості. Продукція відрізняється довговічністю, практичністю, надійністю, міцністю, доступною вартістю. Консультанти відповідають на запитання, враховують усі забаганки, до кожного замовника стараються підібрати персональний підхід, допомагають  при виборі найбільш відповідного варіанту. Вам точно сподобається обслуговування та отриманий товар.

З чого складається

Ламінат складається з декількох шарів:

  • Верхній – уявляє собою плівку зі спеціальної смоли синтетичного походження. Завдяки цьому матеріал має стійкість до зносу, води, негативного пливу навколишніх факторів та навіть механічних пошкоджень.
  • Декоративний – представляє папір, орнаментом під дерево, камінь, паркет, любий оригінальний візерунок.
  • Основний – плита із ДСП чи ДВП, що відрізняється підвищеною щільністю, доповнюється спеціальним замком, який служить засобом з’єднання.
  • Нижній – відповідає за стабілізацію плити та захищає її від високого рівня вологи. Даний матеріал просочений захисною смолою. Гарантує стійкість до різкого перепаду температурного режиму.

Потрібен якісний ламінат, рекомендуємо звернутися до компанії Holz. За довгий час роботи заслужила велику кількість позитивних відгуків від задоволених клієнтів та високий рейтинг. Консультації надаються у телефонному режимі.

Переваги та недоліки

Даний різновид набув такої популярності завдяки своїм перевагам:

  • Має стійкість до фізичних навантажень, тиску, стирання. Ви можете вільно пересувати меблі, особливо якщо вони на коліщатках.
  • Випадковий недопалок не принесе матеріалу шкоди, підлога залишиться у первісному вигляді.
  • Для виготовлення використовують екологічні матеріали, що не викликають алергійної реакції, можуть використовуватися навіть у дитячих кімнатах.
  • Для видалення плям достатньо протерти вологою ганчіркою
  • Монтаж досить простий, ви зможете виконати його самостійно, адже знімати стару підлогу зовсім не обов’язково.

Ламінат має кілька не дуже важливих недоліків. Наприклад, він не досить стійкий до більш великих навантажень. Враховуючи, що поділяється на класи стосовно витривалості, ви можете підібрати відповідний для себе варіант. Поверхня повинна бути сухою та рівною, у цьому випадку монтаж пройде правильно, ви уникнете скрипіння під час експлуатації. Неякісні панелі можуть почати тріскатися, якщо на них потрапляє забагато води. Варто обирати перевірені бренди та обробити підлогу водозахисним засобом. При недотриманні правил укладки ламінат з часом може почати здуватися, бажано одразу звернутися до фахівця. Враховуючи усе вищесказане стає зрозуміло, що правильне використання дозволяє уникнути будь-яких мінусів.

Новини Закарпаття