Судитимуть чиновницю Ужгородської міськради, через яку місто втратило 70 гектарів землі

Фото ілюстративне 104 Фото ілюстративне

Через дії колишньої працівниці Ужгородської міської ради місто втратило землі вартістю понад 11 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

У ході слідства виявилося, що через неправомірні дії жінки у приватну власність безпідставно передали понад 70 земельних ділянок загальною вартістю 11,3 млн грн. Вони розташовані по вул. Собранецькій у межах аеропорту в обласному центрі.

Обвинувачена очолювала один із відділів міськради. На засіданні сесії вона повідомила про нібито відмову ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород» від права постійного користування землями загальною площею понад 95 га. Більшість із них – майже 75 га – рішенням депутатів перевели в землі запасу міста, а надалі віддали у власність громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд.

Зараз на ці земельні ділянки накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Джерело

Новини Закарпаття