У селищі Великий Березний відкрили оновлене відділення реабілітації для осіб з інвалідністю

В Ужгородському районі відкрили оновлене відділення реабілітації для осіб з інвалідністю 315 В Ужгородському районі відкрили оновлене відділення реабілітації для осіб з інвалідністю

У Великому Березному відкрили оновлене відділення Закарпатського обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Закарпатської ОДА.

Тут зможуть проживати та проходити відновлення родини вимушених переселенців з дітьми, які мають інвалідність. Загалом у закладі готові розмістити 21 людину з-поміж ВПО.

В урочистому відкритті взяв участь Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОДА. Разом з керівництвом громади, відділення та Центру, партнерами він оглянув оновлене приміщення.

«Після повноцінної реконструкції запускаємо в роботу цей осередок на Ужгородщині. Ще в п’яти відділеннях Центру за підтримки наших міжнародних партнерів ремонтні роботи тривають, – відзначив Петро Добромільський. – Такий простір сьогодні дуже потрібний для Закарпаття, адже сюди протягом останнього часу приїхало багато вимушених переселенців, які виховують дітей з інвалідністю або самі потребують реабілітації. За потреби з ними в закладі працюватимуть психолог та соціальний вихователь».

За його словами, для комфортного проживання сімей з дітьми тут облаштували окремі двомісні кімнати. Також в оновленому відділенні є душові кабінки, вбиральні, простора кухня і пральня. Усі приміщення оснащені з дотриманням норм безбар’єрності: є пандус, спеціальні поручні та зручні за висотою ліжка. 

Великоберезнянське відділення Закарпатського обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю – це один із проєктів реконструкції, який за ініціативи обласної військової адміністрації успішно реалізували разом із партнерами з міжнародних організацій ZOA Ukraine та «Людина в біді Словацька Республіка» за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України (UNF). 

Найближчими днями в оновленому відділенні у Великому Березному планують розмістити перших 13 вимушених переселенців – це 4 сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю. Також якісні послуги з відновлення тут надаватимуть мешканцям віддалених сіл.

Джерело

Новини Закарпаття