У Сваляві безпритульний пес покусав 12-річного хлопчика

На фото собака який напав на хлопчика 1103 На фото собака який напав на хлопчика

У Сваляві безпритульні пси напали на 12-річного хлопчика. Подія трапилась 29 листопада біля Свалявського ЗЗСО №1. 

Як розповіла інтернет-виданню Район.Свалява тітка потерпілого, у той день її 12-річний племінник йшов зі школи, коли на нього зненацька напали дві собаки та покусали за ноги. 

«Тільки завдяки небайдужим жінкам, які проходили поруч вдалося відігнати собак», – розповідає жінка.

Через глибокі укуси школяр був змушений звернутися до Свалявської міської лікарні, де йому надали всі необхідні медичні послуги.

Як розповідає лікар-травматолог Михайло Гелета, хлопчик знаходиться у задовільному стані.

Зі слів лікаря, собаки у місті стерилізовані та вакциновані, тому проблем зі здоров’ям не повинно виникнути, однак задля безпеки здоров’я протягом десяти днів хлопчик знаходитиметься під медичним наглядом.

Нагадаємо, це вже не перший випадок нападу собак на людей. Минулого року у Сваляві ватажок собачої зграї покусав дитину, після чого за вирішення проблеми безпритульних собак у місті взялась міська рада. Керівництво громади звернулося до Мукачівського «Центру контролю за тваринами» і домовилось про виїзд працівників цього підприємства до Сваляви. Коштом місцевого благодійника фахівцями здійснили вилов найбільш агресивних собак та ізольовано тварин для проведення стерилізації і чіпізації. 

Тоді у міській раді наголосили, що суттєво покращити ситуацію з безпритульними тваринами на міських вулицях можна буде тільки тоді, коли господарі собак стежитимуть за своїми домашніми тваринами й зграї безпритульних собак не поповнюватимуться домашніми улюбленцями, які через недбалість їхніх господарів вештаються містом разом із бездомними собаками. 

 

Джерело

Новини Закарпаття