В Ужгороді може з’явитися пам’ятна дошка на честь полеглого захисника Олександра Пристаї

В Ужгороді може з’явитися пам’ятна дошка на честь полеглого захисника Олександра Пристаї 111 В Ужгороді може з’явитися пам’ятна дошка на честь полеглого захисника Олександра Пристаї

Депутати Закарпатської обласної ради Федір Шандор та Денис Ман ініціювали запит на створення в Ужгороді пам’ятної дошки на честь полеглого захисника Олександра Пристаї. 

Про це інформують на фейсбук-сторінці Закарпатської обласної ради. 

«Депутати облради на крайній сесії 2023 року підтримали запит щодо заходів зі встановлення пам’ятної дошки на честь загиблого захисника України Олександра Пристаї на фасаді будівлі Ужгородського ліцею імені Василя Степановича Ґренджі-Донського Ужгородської міської ради», – йдеться у повідомленні. 

Полеглий захисник Олександр ПристаяПолеглий захисник Олександр Пристая

Олександр Пристая народився 18 жовтня 1975 року, виховувався у сім’ї, де з дитинства його вчили бути чесним, чуйним та справедливим. 

Навчався в ужгородській школі №6, потім – ПТУ №5, понад 20 років пропрацював у ТОВ «Сенк». Олександр був порядною, чесною, відданою людиною, завжди допомагав тим, хто цього потребував.

У 2015-2016 роках в АТО захищав свободу та територіальну цілісність України. І 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії, без роздумів та вагань пішов воювати проти окупантів. Захищаючи Україну, усіх нас, загинув 17 вересня на Харківщині.

 

Джерело

Новини Закарпаття