В Ужгороді запрацював цифровий освітній центр для дітей

В Ужгороді запрацював цифровий освітній центр для дітей В Ужгороді запрацював цифровий освітній центр для дітей

 

 

В Ужгороді запрацював цифровий освітній центр для дітей. Він став п’ятим в Закарпатській області, який відкрили за проєктом благодійного фонду «Посмішка ЮА» та міжнародної неурядової організації «Save the Children».

Відвідати освітній центр можуть охочі віком від 6 до 18 років. Там можна безкоштовно користуватися ґаджетами та інтернетом для навчання. Про це пише Суспільне.

Цифровий освітній центр для дітей усього міста відкрили в Ужгороді на базі мистецького ліцею «Перспектива». Це п’ятий такий заклад, роботу якого організували представники Благодійного фонду «Посмішка ЮА».

«Тут є 10 сучасних комп’ютерів, 40 планшетів та навушники до цих планшетів. Ми придбали багатофункціональний пристрій, щоб можна було роздруковувати різні моменти. Буде ще проєктор, є мультимедійна дошка, якою вчаться вже користуватися», — розповіла супервайзерка БФ «Посмішка ЮА» Анжела Бабкіна.

Ужгородська громада стала п’ятою, де відкрили цифровий освітній центр в Закарпатській області.

«З 64-х громад вибрали 5 для роботи з цифровими освітніми центрами. Найвіддаленіша від Ужгорода громада — Рахівська. Волосянка — це теж гірська громада. Ракошино, досить велика громада, яка знаходиться між Ужгородом і Мукачевом, і також там є багато переселенців. Мукачево й Ужгород — два міста, які прийняли найбільшу кількість переселенців», — зазначила Анжела Бабкіна.

Серед критеріїв відбору організатори звертали увагу на кілька важливих моментів.

 

Польова спеціалістка з моніторингу БФ «Посмішка ЮА» Юлія Слив’як каже: 

«По-перше —мала бути умова безбар’єрність, також мав бути доступ до укриття та приміщення, яке буде дозволяти вмістити як мінімум 10 дітей, щоб ми могли обладнати техніку».

До обіду цифровий освітній центр будуть використовувати як клас для занять з інформатики. В інший час доступ до ґаджетів та інтернету матимуть охочі від 6 до 18 років.

Джерело

Новини Закарпаття