Вперше в історії флорболу: свалявчанин Володимир Гаврилець виступив у складі юнацької збірної України U-19

Вперше в історії флорболу: свалявчанин Володимир Гаврилець виступив у складі юнацької збірної України U-19 1642 Вперше в історії флорболу: свалявчанин Володимир Гаврилець виступив у складі юнацької збірної України U-19

Свалявські спортсмени продовжують активно працювати на своїй ниві та досягати нових вершин. Остання з хороших новин – це участь 18-річного Володимира Гаврильця у юнацькій збірній України з флорболу U-19 під номером «28». Як тільки з’явилась змога зв’язатися з гравцем національної збірної журналісти інтернет-видання «Район.Свалява» скористались нею, адже на момент інтерв’ю Володимир ще знаходився в Бельгії. 

Флорбол не так давно з’явився у Сваляві та й на Закарпатті вцілому. Якщо говорити цифрами, то це 3-4 роки. Як за цей короткий період вдалося так швидко потрапити до збірної?

– Тут як такої таємниці не має. Я просто займався своєю справою, а далі вирішив подати заявку на загальні збори збірної України. Згодом мені передзвонили та повідомили, що я їду на турнір у Бельгію.

Вдалося знайти взаєморозуміння з новими гравцями?

– Відверто кажучи, на початку було дуже важко, оскільки ми всі з різних команд і жодного разу не тренувались разом. У кожного своє бачення та тактика. Але з часом звикаєш і розумієш, хто й що повинен робити, за ким яка функція стоїть. У процесі вдалося дійти до єдиної думки.

І все ж чому запросили саме тебе до збірної? 

– Якоїсь конкретики немає, чому саме я. Напевно, тренер щось побачив у мені й вважав за потрібне запросити на поїздку. Сприймаю це як подарунок долі (сміється, – авт.)

Розкажи про сам турнір та участь в ньому української команди.

– Це був турнір «Europower Challenge Men U19 2024» у місті Ла-Ульп (Бельгія). У ньому брали участь збірні країн самої Бельгії, Іспанії, Франції ну і власне України. Разом ми зіграли три гри. У першій грі програли іспанцям з рахунком 5:9, саме у цій грі я і забив свій перший гол. Далі ми просто «знищили» французів з рахунком 11:4. І на завершення виграли у Бельгії з рахунком 3:2.

Флорбол, як вид спорту, сильно розвинений у Бельгії?

– Цей вид спорту розвинений так само, як і в Україні. Є категорії як маленьких, так і великих гравців. Не можу сказати, що він тут переважає за інші види спорту – це не так. 

Чи задоволений виступом команди?

– Враховуючи, що це мій дебют, то так. Але на цьому не зупиняюсь. Попереду багато роботи…

 

Джерело

Новини Закарпаття