Дії депутата-підривника Сергія Батрина прокуратура перекваліфікувала у терористичний акт

Дії депутата-підривника Сергія Батрина прокуратура перекваліфікувала у терористичний акт 169 Дії депутата-підривника Сергія Батрина прокуратура перекваліфікувала у терористичний акт

Закарпатська обласна прокуратура разом зі слідчими обласного Управління СБУ оголосила про зміну кваліфікації дій депутата Керецьківської сільської ради, який підірвав гранати під час засідання сесії сільради, що спричинило загибель людей. 

Тепер його дії розглядають як терористичний акт, що може призвести до довічного позбавлення волі, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура. 

«Сергій Батрин раніше був підозрюваний у скоєнні терористичного акту, що призвів до тяжких наслідків. Однак після отримання висновків судово-медичної експертизи стосовно перших загиблих, кваліфікація його дій була змінена на більш тяжку частину статті Кримінального кодексу України», – зазначають у прокуратурі. 

Подія сталася 15 грудня 2023 року у селі Керецьки Хустського району, де під час засідання сесії сільради підозрюваний кинув на підлогу у залі три гранати, що призвело до загибелі понад 20 осіб. Підозрюваний зараз перебуває у медичному закладі під цілодобовим наглядом, а розслідування кримінального правопорушення триває.

 

 

Джерело

Новини Закарпаття