Учням однієї зі свалявських шкіл провели екскурсію у місцевому будинку правосуддя

Фото: Район.Свалява 977 Фото: Район.Свалява

Сьогодні наші старшокласники Свалявської ЗЗСО №3  мали нагоду відвідати будинок правосуддя – Свалявського районного суду, де вони отримали унікальну можливість познайомитися з роботою суду, судової охорони, відвідати зали судових засідань, кабінети, архів та приміщення для обвинувачуваних.

Екскурсія розпочалася з візиту до судової залі, де учні змогли побачити, як відбувається розгляд справ, почути з перших вуст, як працюють судді та їх асистенти. Вони отримали можливість поставити питання процесуальному керівництву та дізнатися більше про правові аспекти судових рішень.

Після цього старшокласники відвідали зал, де розглядаються кримінальні справи. Учні отримали унікальну можливість почути, яким чином відбувається взаємодія між учасниками судового процессу та дізнатися історичні факти про Свалявський районний суд.

Екскурсія завершилася зустріччю з суддею, який відповів на запитання учнів й поділився власним досвідом роботи у судовій системі. А найактивніші учні, отримали солодкі компліменти за проявлену активність.

Також присутні мали змогу поспілкуватися з офіцером Свалявської громади, капітаном поліції Федіром Варгою, який розповів про різні випадки правових та кримінальних порушень серед неповнолітніх у Свалявській громаді.

«Ця екскурсія стала унікальною можливістю для місцевих учнів поглибити знання про правову систему та роботу суду. Вони отримали цінний досвід та нові знання, які надихнуть їх на подальше вивчення права та правової науки, або стануть попередженням, щодо недопущення вчинення різних правопорушень у підлітковому віці», – зазначила Людмила Гаврош

Бажаємо нашим старшокласникам використати отримані знання для розвитку власної правової свідомості та активної участі в житті нашої країни.

Інтернет-видання Район.Свалява

 

Джерело

Новини Закарпаття