Зариблення на Закарпатті: з початку року вселено більше 167 тисяч екземплярів водних біоресурсів (ВІДЕО)

 Зариблення на Закарпатті: з початку року вселено більше 167 тисяч екземплярів водних біоресурсів (ВІДЕО) 0

Весь рибопосадковий матеріал вирощений на Рибоводному форелевому заводі «Лопушно» у Чернівецькій області. Ці заходи проведено за ініціативи Державного агентства меліорації та рибного господарства України

Окремо слід виділити вселення пструга в урочищах Чорна Ріка та Сухар, що знаходяться на території природно-заповідного фонду НПП «Синевир» в зоні регульованої рекреації. Загалом, на території національного природного парку вселено 27 893 екземпляри аборигенного виду.

Щодо зариблення водосховища Роман Потік, то тут до водойми випустили 16 900 екземплярів однорічки водних біоресурсів: 11 900 – товстолоба гібрида, 1 900 – білого амура та  3 100 – коропа.

Зариблення відбувалось за рахунок коштів користувача спеціального товарного рибного господарства, що здійснює рибогосподарську діяльність на цій водоймі.

Процес зариблення здійснювався під контролем Комісії у складі: Закарпатського рибоохоронного патруля, представників територіальних органів Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції, місцевого самоврядування.

Важливі учасники заходів з відтворення і лісові господарства та громадські організації.

Закарпатський рибоохоронний патруль дякує кожному, хто проявив ініціативу, показав свою громадянську позицію щодо збереження та відтворення рибних запасів області та взяв безпосередню участь в цій акції зариблення.

Захист та збереження водних біоресурсів — справа не тільки контролюючих служб. До цієї роботи повинен долучатися кожен, адже ми всі однаковою мірою відповідальні. Впевнені, що тільки спільними зусиллями ми зможемо досягти бажаного результату у розвитку рибного господарстсва області.

         

Джерело

Новини Закарпаття