Який профіль підійде для створення лед підсвітки

Нові технології у сфері освітлення призвели до появи на ринку асортименту профілів для світлодіодних стрічок. Їх виготовляють з міцного пластику і на основі алюмінієвих сплавів, що впливає на вартість продукції. Але за надійністю та жорсткістю пластикові вироби не зрівняти з алюмінієвим профілем для лед стрічки.

Металеві конструкції мають привабливий вигляд. Їх можна монтувати на будь-які поверхні. З часом вони не піддаються корозії. Такий варіант є ідеальним для освітлення та декорування житлових, виробничих, промислових приміщень. Часто його використовують для створення зовнішнього освітлювального обладнання.

Яку роль виконує профіль для світлодіодної стрічки

Алюмінієвий профіль для лед — конструкція,  в яку монтується діодна стрічка на клейовій основі. Зверху вона закривається захисним екраном. Якщо кришка матова, точкове світло діодів згладжується і утворюється більш рівна смугу світла. Щоб пристосування мали лаконічний вигляд, виробники оснащують їх спеціальними заглушками.

Світлодіодні стрічки мають різну потужність. Якщо вона перевищує 9,6 Вт/м, без регулярного охолодження не обійтися. Воно забезпечує більш тривалий термін служби виробів і високу світловіддачу.

Основним завданням алюмінієвого профілю для лед підсвічування якраз і є охолодження стрічки. Дехто не знає про таку властивість і вважає, що конструкція використовується виключно як декоративний елемент, для завершеності інтер’єру. Насправді ж короб з алюмінію перш за все потрібен для відведення тепла. Крім того він захищає світлодіоди від механічних пошкоджень та впливу вологи.

Алюмінієвий короб, разом з екраном і декоративними торцевими заглушками, дозволяє гарно підсвітити меблі, ніші, кухонні зони та інші робочі поверхні. Його використовують для підсвічування вітрин, вивісок, фасадів, сходів тощо. За допомогою якісного алюмінієвого профілю під лед можна самостійно зібрати світильник будь-якої довжини, потужності світіння.

Критерії, які потрібно врахувати під час вибору

Конструкції мають різні форми, розміри, кольори, що впливає не тільки на вартість, але й на місце розташування, зручність монтажу тощо:

  • Ширина виробу. Від неї залежить, наскільки вільно лед нитка поміститься в металевому корпусі. Від показника залежить також ширина світлової смуги.
  • Прозорість кришки. Використовуючи матовий розсіювач, вийде досягти плавності світла. Якщо вона прозора, LED підсвічування буде більш яскравим.
  • Тип покриття. Профіль може бути анодованим, незабарвленим або мати певний колір.

Особливості монтажу

За способом кріплення конструкції діляться на такі види:

  • Врізний алюмінієвий профіль для світлодіодної стрічки. Найчастіше застосовується для втілення дизайнерських рішень. Від інших типів відрізняється наявністю краю, який закриває нерівності у місці паза. Передбачає створення заглиблення за формою врізного елемента, яке його повністю приховає.
  • Накладний варіант. Такі моделі легко встановлюються на будь-які поверхні. Кріпити їх можна на клей та шурупи. Іноді передбачається наявність спеціального кріплення.
  • Підвісний короб. Подібні кріплення оснащуються спеціальними пазами. Вони кріпляться до стелі на тросах і мають механізм регулювання довжини.
  • Кутовий алюмінієвий профіль для світлодіодної стрічки. Світлодіоди забезпечують високу яскравість освітлення. Але, як правило, вироби комплектуються знімним розсіювачем. Матові екрани знижують інтенсивність світлового потоку до 40%.

У продажу можна знайти й інші вироби, що мають складну геометрію.

Новини Закарпаття