На автомобільних камерах та в ластах: на Закарпатті затримали 7 чоловіків, які намагалися потрапити в Румунію через Тису

За інформацією: Суспільне.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

На Закарпатті затримали 7 чоловіків, які намагалися потрапити до Румунії через річку Тису. Одного чоловіка затримали 24 лютого ще шістьох 25 лютого після опівночі.

Про це Суспільному повідомила речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова.

Чоловіків виявили прикордонники Мукачівського загону. Одного з них затримав прикордонний наряд відділу "Тячів". Чоловік приїхав на Закарпаття з Київщини. "Самостійно склав маршрут через річкову ділянку, киянин купив собі гідрокостюм та ласти, ретельно запакував документи, гроші та особисті речі у поліетилен і вирушив на Тячівщину", — про це повідомляють на Facebook-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Ще 6 чоловіків поблизу Тиси затримали прикордонні наряди відділення "Грушово". Спершу опівночі, за 50 метрів до кордону, наряд затримав полтавця, киянина та тернополянина, а вже за пів години, на відстані 70 метрів до кордону, затримали ще трьох чоловіків — двох запоріжців та одного маріупольця. Один із запоріжців спробував втекти та здійснив напад на прикордонника.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

"Усі затримані скористалися послугами переправників, які запевняли, що за 4 тисячі доларів США організують безпечний перетин кордону на човнах. Проте після прибуття у прикордоння чоловікам запропонували перепливати річку за допомогою надувних автомобільних камер. Переправники дочекавшись ночі, повідомили клієнтам, що прийдеться перепливати річку без човна. А далі запевняючи, що знають мілини, на яких недоцільно використовувати плавзасоби, наказали чоловікам іти до річки та стрибати у воду", — йдеться у повідомленні.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Стосовно затриманих склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАПНезаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України.. Крім того, стосовно українця, який здійснив напад на прикордонника, склали протокол за ст. 185-10 КУпАПЗлісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону.

Новини Закарпаття