В Ужгороді спеціалісту з технагляду повідомили про підозру у розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг

За інформацією: Суспільне.

В Ужгороді спеціалісту з технагляду повідомили про підозру у розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг. Закарпатська обласна прокуратура/Facebook

Спеціаліста з технічного нагляду Ужгородської міської ради підозрюють у розтраті майже 3 мільйонів гривень на ремонті доріг за попередньою змовою з директором будівельного підприємства.

Про це повідомили на сторінці Закарпатської обласної прокуратури у Facebook.

За інформацією правоохоронців, влітку 2022 року підрядник уклав із комунальним підприємством міськради ряд договорів на проведення поточного ремонту чотирьох вулиць в обласному центрі. Загальна вартість робіт становила майже 3,7 млн грн.

Після завершення робіт спеціаліст із технагляду підписав і затвердив документацію із внесеними до неї даними, що не відповідають дійсності.

"Обсяги та вартість робіт були завищені, а збитки комунальному підприємству міськради склали 2,9 млн грн. Тобто близько 80% від суми, виділеної на аварійні, відновлювані роботи та експлуатаційне утримання місцевих доріг, підозрюваний розтратив на користь підрядного товариства. Останньому правоохоронці раніше також вручили повідомлення про підозру", — йдеться у повідомленні.

Спеціалісту з технічного нагляду Ужгородської міської ради повідомили про підозру за ч. ч. 4, 5 ст. 191Розтрата чужого майна за попередньою змовою групою осіб у великих та особливо великих розмірах та ч. 1 ст. 366Службове підроблення КК України. Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Суспільне намагається отримати коментар підозрюваного, що встановити всі обставини події.

Читати ще

Читати ще Лежав без свідомості у лісі: на Закарпатті рятувальники допомогли 60-річному чоловіку

Новини Закарпаття