Змерз та ледь не загинув: прикордонники витягли з Тиси чоловіка, який через річку намагався потрапити до Угорщини

За інформацією: Суспільне.

Фото: Держприкордонслужба України

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону витягли з річки Тиса 28-річного жителя Рівненщини, який незаконно намагався потрапити до Угорщини.

Про це повідомили на сайті Держприкордонслужби.

За інформацією ДПСУ, вранці 27 січня прикордонники виявили у Тисі людину, яка потребувала допомоги. Мокрому та знесиленому, який не мав вже сил самостійно вибратися з води, допомогли вийти на берег та доставили у підрозділ.

"Для подорожі чоловік самостійно проклав маршрут за допомогою навігаційного додатка. Він навіть одягнув гідрокостюм, але про безнадійність початої справи здогадався уже на перших хвилинах занурення у воду. Стрімка течія підхопила його і понесла у невідомому напрямку. Згодом течією його винесло до берега, де той вхопився за гілля, проте самотужки вибратися з річки йому не вдалося. Чоловік зміг увімкнути телефон та покликати на допомогу рятувальні служби", — йдеться у повідомленні.

У Держприкордонслужбі застерігають усіх, хто має бажання незаконно перетнути кордон, не наражати себе на небезпеку та не вірити шахраям, які запевняють, що зможуть забезпечити безпечний перетин кордону річкою або гірським високогір’ям.

Новини Закарпаття