Як здобути професію верстальника сайтів та чому вона є затребуваною на ІТ-ринку

Головним завдання FrontEnd розробника є створення видимої для користувача частини веб-сторінки та забезпечення точної передачі на ній задумки дизайнера сайту. Опанувати навики професії фронтенд розробника та верстальника можна на спеціальних курсах Lemon.School, яка є однією з найбільш потужних IT-шкіл на теренах України. Тривалість курсів Фронтенд складає чотири місяці, після закінчення яких слухачі опанують навики Фронтенд розробок з використанням мови програмування JS та стануть першокласними спеціалістами, які сьогодні затребувані в багатьох українських та іноземних ІТ-компаніях. Успішне завершення навчання html css на курсах дозволяє слухачам також розпочати власну кар’єру верстальника сайту в сфері ІТ-індустрії. 

Які знання отримає слухач курсів – майбутній верстальник сайтів

Оволодівши навиками верстки сайтів, після HTML і CSS навчання потенційний верстальник сайтів використовуючи HTML розмітку, зможе визначати де повинні розміщуватися окремі елементи на веб-сторінці та знаходити і формувати зв’язок між окремими сторінками сайту. Опанування CSS дозволить надати певним елементам кольорового забарвлення та фірмового стилю відповідно до задумки дизайнера сайту. За наслідками frontend навчання слухачі курсів здобудуть відповідні навики по створенню повноцінних сайтів, включно з:

  • самостійною від початку і до кінця розробкою робочих сайтів за попередньо розробленим дизайнером макетом, включно з мобільними версіями сайтів;
  • адаптацією розроблених та вже існуючих сайтів до розмірів екрану та вимог певних браузерів;
  • навиками щодо вбудовування в структуру сайту інтерактивних форм та «невидимих» для неспеціалістів статистичних та аналітичних інструментів.

Отримання знання по завершенні курсів сприятимуть створенню красивих сайтів з використанням анімованого дизайну та розробляти структуру інтерактивних сайтів. 

Перспективи практичного використання отриманих знань

В сучасній веб-студії мінімальна кількість працівників не може бути меншою трьох, включно з дизайнером, програмістом та верстальником. Саме верстальник є кінцевою ланкою, за допомогою якого поєднуються розробки, напрацьовані дизайнером та програмістом. Після завершення курсів FrontEnd розробника можна працювати верстальником у віддаленому режимі, виконуючи замовлення по створенню сайтів з використанням намальованих дизайнерських пропозицій.

Крім того, володіючи навиками верстальника можна самостійно розробляти конкурентні та затребувані на ІТ-ринку сайти, працюючи в спеціалізованому агентстві чи айті-судії. Навики верстальника, який поєднує тексти та дизайнерські зображення, за інформацією сайту https://lemon.school, є затребуваними в друкарнях, типографіях та в спеціалізованих бюро, що працюють над складними перекладами. Кожен слухач курсів після завершення навчання отримує рекомендаційного листа до партнерів Lemon.School, де за наявності вільних вакансій зможе знайти цікаву та високооплачувану роботу.

Новини Закарпаття