На Закарпатті обговорили особливості формування проєктів місцевих бюджетів на 2024 рік

Бюджет Бюджет

Під час онлайн-наради з керівниками місцевих фінансових органів області директор департаменту фінансів ОВА Петро Лазар наголосив, що місцеві бюджети повинні бути затвердженні не пізніше 25 грудня 2023 року. Такі строки передбачають норми бюджетного законодавства України.

Про це інформує Закарпатська ОДА.

При формуванні місцевих бюджетів на 2024 рік необхідно врахувати вилучення до державного бюджету «військового» ПДФО з подальшим спрямуванням коштів на видатки оборонно-промислового комплексу, що вплине на зниження фінансового ресурсу місцевих бюджетів.

Петро Лазар зауважив, що таким чином потрібно першочергово планувати захищені статті видатків щодо оплати праці працівників бюджетних установ, енергоносіїв, підтримки внутрішньо переміщених осіб і реалізації місцевих програм щодо безпеки і оборони.

Йшлося й про очікуване виконання місцевих бюджетів у 2023 році. Фінансистам області, зокрема, нагадали про необхідність вжиття до кінця цього року спільних заходів з контролювальними і правоохоронними органами щодо залучення всіх наявних резервів додаткових надходжень місцевих бюджетів та співфінансування заходів пріоритетних регіональних програм стосовно розбудови інформаційно-аналітичної системи «Ситуаційний центр „Безпекове Закарпаття“» та надання компенсацій бізнесу за придбані альтернативні джерела енергії.

Джерело

Новини Закарпаття