“Саме цій роботі я ладен віддатись на усі 100%”: історія піротехніка із Закарпаття Руслана

За інформацією: Суспільне.

Піротехнік Руслан Мельник з позивним “Лелека”. Фото: ДСНС в Закарпатській області/Facebook

22-річний Руслан Мельник з позивним "Лелека" — наймолодший піротехнік Закарпатського гарнізону. Родом він із міста Кременчук, що на Полтавщині.

Коли 24 лютого 2022 року розпочалось повномасштабне вторгнення Росії в Україну, хлопець відразу пішов у військкомати різних міст, проте всюди йому казали чекати. Згодом до нього зателефонував товариш із Закарпаття та запропонував приєднатись до розмінування територій України, й Руслан погодився.

Його історію розповіли на сторінці ДСНС в Закарпатській області у Facebook.

Вибухонебезпечні предмети ще з дитинства сильно вабили Руслана. Рідні хлопця спершу довго не розуміли його прагнення і до останнього не вірили в те, що той поїде працювати на деокуповані території.

"Вперше їхав у Лиман, що на Донеччині, і був радий як дитина. Саме цій роботі я ладен віддатись на усі 100%. Мати думала, що я жартую, аж поки не побачила на власні очі наказ на відрядження у Донецьку область. Тоді їй довелось прийняти моє доросле рішення та підтримати", — каже піротехнік.

Піротехнік Руслан Мельник з позивним “Лелека”. Фото: ДСНС в Закарпатській області/Facebook

Навіть під час роботи з розмінування на сході, хлопець найбільше переживав за свою родину.

"Життя моїх батьків та молодшого брата мені дорожче за власне. Засинаючи та прокидаючись там щодня під звуки вибухів, найбільший страх я відчував, коли бачив в телеграм-каналах сповіщення про тривогу у Полтавській області", — поділився Руслан.

З дитинства тато казав Руслану: "Як би швидко ти не втікав, доля завжди на крок попереду. Тому замість втечі надавай перевагу боротьбі". І хлопець із цими словами погоджується: "На зовнішні обставини вплинути важко, тому намагаюсь бути хоча б виспаним і ніколи не втрачаю можливості відпочити, щоб накопичити сили, які неодмінно знадобляться мені під час виконання службових завдань", додають в ДСНС.

Новини Закарпаття