Закарпатська академія культури і мистецтв співпрацюватиме з жешувським Інститутом музики

Підписання угоди Підписання угоди

У межах транскордонного співробітництва й робочого візиту до партнерського вузу – Інституту музики Жешувського університету (Польща), ректорка Академії культури та мистецтв Закарпатської облради, професорка Наталія Шетеля та відомий польський професор, директор Інституту музики Колегіуму гуманістичних наук Жешувського університету Мірослав Димон підписали Угоду про співпрацю в навчальній і науковій діяльності. 

Про це пише Закарпатська обласна рада.

Мета – підвищення рівня викладання, наукових досліджень, обміну досягненнями в навчальній і науковій роботі, мобільності студентів і викладачів. 

Керівниця Академії щиро подякувала професору Мірославу Димону за активну участь у наукових форумах, які відбуваються в Україні, та його побажання нашому народу швидкого завершення війни. Також висловила слова сердечної подяки всім польським колегам за підтримку українських студентів, які навчаються у вузах Польщі. 

«Ми готові обговорити питання підтримки можливостей навчальної та академічної мобільності в освіті в межах транскордонного співробітництва та Програми міжнародної співпраці Євросоюзу з іншими країнами світу, що відома як ЕРАЗМУС+. Оскільки, попри всі складні виклики сьогодення, викладачі Академії переймаються тим, аби надавати якісну освіту й випускати у життя конкурентоспроможну та висококваліфіковану молодь, прищеплюючи їм любов до найкращих зразків української музики, пісні, танцю, що в часі знищення росією української культури – надважливо. Також важливо поширювати тему України в світових наукових колах», – наголосила Наталія Шетеля. 

Професор Мірослав Димон, зі свого боку, подякував за добру оцінку його наукової активності, запевнивши, що співробітництво між двома вишами тільки зміцнюватиме освітню політику у Європейському просторі вищої освіти та через музику зближуватиме наші народи. В ім´я мирного, щасливого майбутнього польської та української молоді.

Джерело

Новини Закарпаття