6 правил і акцентів в жіночому діловому стилі

Діловий стиль є актуальним для багатьох жінок, у яких офісна робота. Дотримуватися його не просто, оскільки в ньому діють певні правила і є вимоги. Не завжди річ в лаконічному дизайні підходить по дрес-коду до офісного стилю. Тож, аби не мати зауважень через зовнішній вигляд, жінкам, які мають дотримуватися вимог до одягу, варто розібратися в них детальніше.

Основні заборони та правила

У багатьох офісний стиль асоціюється з строгими костюмами та мінімальною кількістю акцентів в образі. Проте, це не так. Одягати можна різні речі, але далеко не всі з тих, що ми звикли носити в повсякденному житті. Щоб виглядати доречно варто дотримуватися таких правил:

  • вибирати костюми в стриманому дизайні з довжиною спідниці не вище середини коліна. Вони можуть бути класичними чи сучасними – це залежить від вимог певної компанії;
  • спідниці довжиною середини чи низу коліна. Оптимальні фасони – «олівець», прямий завужений, А-силует;
  • колірна гамма має складатися з спокійних природних та нейтральних відтінків: сірого, чорного, коричневого, бежевого, темно-синього. Варто зазначити, що в одному образі згідно правил корпоративного етикету допускається поєднання не більш, ніж трьох кольорів;
  • колготи та панчохи слід вибирати тілесного кольору. Причому вони мають бути, як в зимових, так і в літніх образах, без них з’являтися в офісі моветон;
  • взуття варто вибирати закрите. Оптимальний варіант – туфлі-човники, ботинки та чоботи теж краще обирати в подібному дизайні. Особливо треба враховувати висоту підборів. Вони не повинні бути занадто високими, допускаються низенькі чи середньої висоти підбори. Ще варто знати, що на кожен день взуття має бути з матових матеріалів. Лише на урочисті події допускається лаковане. А от пряжки чи масивний декор – моветон;
  • светри чи пуловери в діловому стилі не допускаються. Замість них можна одягати блузки з довгими рукавами, а взимку водолазки з гладенького матеріалу. В будь яку пору вони мають бути закритими без мереживних вставок.

Ще один момент, який треба враховувати жінкам – прикраси. В діловому стилі вони допускаються, але в стриманому дизайні і невеликій кількості. Доречними будуть годинники та сережки, тоненький ланцюжок. Але прикраси мають бути дорогими, дешева біжутерія спотворить діловий образ. Тому, якщо немає якісних прикрас, то краще взагалі відмовитися від них.

6 ключових акцентів ділового образу

Ми розібралися в тому, які є правила і заборони офісному стилі. Вимог та рамок досить багато, але це не означає, що офісний одяг для жінок має бути сірим і однотипним. В діловому стилі теж є певна мода та тренди. Якщо їх знати та зважати на них при покупці обновки, то можна створювати стильні, красиві та сучасні офісні образи. Ось кілька актуальних акцентів, які допоможуть освіжити діловий гардероб:

  1. Синій приталений жакет. Його можна комбінувати з світлими сорочками та блузками, спідницями та брюками з високою посадкою.
  2. Трохи вкорочені штани. Сучасні модні тенденції допускають їх довжину до верхньої точки гомілковостопного суглобу.
  3. Сукні. Краще за все вибирати модель типу «олівець» з довжиною нижче середини коліна. Сукні можуть бути однотонними або мати стриманий принт. Поєднувати в образі їх можна з жакетами.
  4. Блузи з довжиною рукавів ¾. Краще обирати білосніжні моделі для створення стриманого образу.
  5. Волани на блузах. Вони не мають бути дуже пишними, оскільки головна вимога – стриманість.
  6. Контрастні поєднання. Це можуть бути блузи, манжети на рукавах яких мають інший колір, чи поєднання білих сорочок з темними спідницями або брюками, або навіть різнокольоровий верх-низ костюмів.

Стриманість є вимогою не лише для костюмів. Верхній одяг та аксесуари теж мають бути лаконічними та відповідати вимогам офісного стилю. Так, в холодну пору замість пуховиків та курток, варто віддавати перевагу плащам, пальто, дублянкам. Краще, якщо вони будуть подовжені, прямого крою та в нейтральних або природних темних кольорах. Доповнювати їх можна шарфом та рукавичками, допускаються також паски, але без масивних пряжок.

Новини Закарпаття