На Закарпатті до 10 років ув’язнення засудили керівника райавтодору з Луганщини за добровільну співпрацю з РФ

За інформацією: Суспільне.

Фото: Pexels

На Закарпатті до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили керівника райавтодору з Луганщини за добровільну співпрацю з Російською Федерацією.

Про це йдеться на сайті Закарпатської обласної прокуратури.

За інформацією відомства, чоловік більше ніж 20 років очолював Марківський райавтодор, що є філією держпідприємства "Луганський облавтодор".

"На момент повномасштабного вторгнення Росії в Україну керівник установи не виконав зобов’язання припинити виробничу діяльність, консервувати майно та релокувати підприємство на підконтрольну українській владі територію. Натомість він добровільно погодився співпрацювати з окупантами та допомагати утвердженню окупаційної влади на території Луганщини", — йдеться у повідомленні.

Засуджений організував проведення інвентаризації майна та його перереєстрацію на баланс підконтрольного "ЛНР" підприємства. Йдеться про адмінбудівлі, цехи, автомобілі та спецтехніку, додають у прокуратурі.

Жителя Луганщини заочно засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за пособництво РФ. Також чоловіку на 10 років заборонили обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та органах, що надають публічні послуги.

Новини Закарпаття