Сайти для аудіювання з англійської мови

Маленькі діти вивчають рідну мову дивовижним чином, просто використовуючи інтуїтивні методи. Вони постійно чують слова та вирази від батьків, бабусь, дідусів й інших людей, намагаючись копіювати почуте, імітувати інтонацію та вимову. Засвоєння нового проходить досить природно, через досвід і ненав’язливе спілкування з оточенням.

Подібний метод зветься імерсією, тобто зануренням у мовне середовище. І, як не дивно, він ефективно застосовується в навчанні вже дорослих студентів, що опановують англійську. Оскільки найлегше людина звикає саме до усної мови, нижче розміщено готову добірку онлайн-ресурсів, які допоможуть розвинути навички аудіювання.

Покращуйте свої навички англійської на індивідуальних курсах https://speakwell.ua/courses/angliyska-individualno-kyiv – розкрийте свій потенціал і вдоскональте розмовні та писемні навички разом з нами.

Спеціалізовані сайти для навчання

У цьому розділі зібрані лише ті платформи, які адаптовані до вивчення англійської та часто доповнюються якимись вправами на закріплення й перевірку. В деяких з них ви можете завантажити аудіо разом із завданням у форматі PDF, щоб потренуватися в класі, разом з товаришем чи просто, коли не буде доступу в інтернет. Всі вони стануть в пригоді під час підготовки до іспитів.

  1. British Council LearnEnglish. У розділі Listening ви знайдете чимало занять для кожного рівня — від А1 до С1, на найрізноманітніші теми. Кожне аудіо супроводжується стенограмою й інтерактивними вправами. Щоразу трапляються різні диктори, щоб ви звикали до всіх можливих акцентів англійської.
  2. Voice of America Learning English. Взагалі VOA — це міжнародна мережа новин США, де щодня висвітлюють актуальні події зі всього світу. А у 2014 році було запущено спеціальний проєкт Learning English для всіх, хто вивчає інгліш. Він так само пропонує огляд щоденних новин у форматі аудіо, але супроводжує їх точним текстом, списком важливої лексики та вікториною на розуміння змісту.
  3. Breaking News English. Ще один ресурс, який допомагає вчити англійську за допомогою актуальних новин. Нові матеріали з’являються кожні 3-4 дні, але обсяг вартий того, щоб чекати. Під кожною темою виведено рівні англійської — від 0 до 6. Тобто один і той самий текст із завданнями можна обрати відповідно до власних навичок. Крім аудіо та розшифровки, ви можете виконати онлайн або завантажити для видруку весь урок на цілих 40 вправ!
  4. BBC Learning English. Тут ви знайдете відео й аудіо різної складності, зокрема інтерв’ю, новини, радіопередачі та навіть бізнес тренінги. Як правило, вони супроводжуються коротким описом, повним розшифруванням запису, списком ключових слів і виразів, а також завданням.
  5. ESOL Courses. Сайт пропонує розвинути різні навички англійської мови. Серед завдань з аудіювання ви знайдете аудіо та вправи для початкових рівнів, школярів, а також теми з IELTS.

Цікаві подкасти

Навіть коли ще не було вільного доступу до інтернету, великої кількості сайтів і навчальних матеріалів, студенти не зупинялися. У хід йшли звичайні англомовні пісні, фільми й аудіопрограми. Сьогодні велику популярність має жанр подкастів, тож нижче добірка цікавих програм.

  1. The Coffee Break English Show. Серія подкастів з короткими дружніми бесідами на різні теми англійської мови: різниця Tuesday і Thursday, вживання прийменників, артиклі тощо. Доступний на офіційному сайті coffeebreaklanguages.com та Ютубі.
  2. This American Life. Щонеділі журналісти редакції збирають матеріал на певну тему, а потім в ефірі розкривають їх, розповідаючи реальні історії. В центрі кожної програми — цікаві герої з різних куточків Америки, кумедні моменти й іноді неочікувані сюжетні повороти. Тут підіймаються теми батьківства, психології, поточні події у світі й інші.
  3. All Ears English. Всі випуски поділені на загальні теми, діловий інгліш та IELTS. Від піднесення питання «Чи хотіли б ви стати зіркою?» до найнеобхідніших ідіом, які знадобляться на іспиті — тут є з чого вибрати.
  4. The New York Times. В онлайн-виданні популярної газети є розділ Audio з великою кількістю категорій: голосні події світу, щоденні новини, огляд літератури, журналістські розслідування тощо. Що зручно, кожен випуск доповнюється стенограмою.
  5. Earwolf. Це окрема платформа з серією комедійних подкастів, в яких часто з’являються популярні актори, коміки й інші зірки. Наприклад, програму Storytime з реальними історіями людей веде комедійний актор Сет Роган; у програмі U Talkin’ U2 To Me?, присвяченій легендарним музичним рок-групам, співведучим є актор Адам Скот; а гостями гумористичного подкасту Comedy Bang! Bang! були Боб Оденкірк, Елісон Вільямс та інші.

Дізнайтеся, з нашої статті, як корпоративна англійська може підвищити ваші навички та сприяти успіху в бізнесі.

Тепер у вас точно є, з чого вибрати потрібний ресурс для тренування аудіювання. Регулярно займайтеся, не забувайте вести замітки та власний словничок — і незабаром прийде впевненість у власній англійській.

Новини Закарпаття