Мобілізований помер в дорозі до навчального центру: у Закарпатському ОТЦК та СП призначили службову перевірку

За інформацією: Суспільне.

Шеврон військового ЗСУ. АрміяInform

У Закарпатському обласному центрі комплектування та соціальної підтримки призначили службову перевірку за фактом смерті військовозобов'язаного дорогою до навчального центру.

Про це 23 квітня повідомили на сторінці ОТЦК та СП у Facebook.

"По дорозі в навчальний центр у військовозобов’язаного стався епілептичний напад. Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав "Швидку допомогу", однак медики не встигли", — йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що за цим фактом призначили службову перевірку.

Омбудсмен Дмитро Лубінець у своєму Telegram повідомив, що чоловіка визнали придатним до військової служби. Посадовець порушив провадження щодо ймовірного порушення прав людини та взяв справу під власний контроль.

У Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону відкрили кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого по дорозі до навчального центру. За інформацією відомства, інцидент стався на Львівщині.

Як розповів в ефірі "Суспільне. Студія" юрист Юрій Танасійчук, люди, які хворіють на епілепсію, не підлягають мобілізації. Для тих, кого намагаються неправомірно доправити до ТЦК юрист радить телефонувати на "гарячу лінію" Міністерства оборони України.

"У таких випадках насамперед треба повідомити рідних, оперативно звернутися на "гарячу лінію" Міністерства оборони. Не підписувати ніякі документи й не погоджуватися на висновок ВЛК. Якщо ВЛК не враховує важке захворювання, то це є причиною для звернення до правоохоронних органів", — додає Юрій Танасійчук.

Новини Закарпаття