На Закарпатті немає перебоїв у електропостачанні через нічну атаку РФ — Віктор Микита

За інформацією: Суспільне.

На Закарпатті немає перебоїв у електропостачанні через нічну атаку РФ. Фото: Закарпаттяобленерго | Facebook

На Закарпатті 22 березня станом на 8-му годину не зафіксували перебоїв у електропостачанні через нічну атаку РФ на українську енергетику.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита на своїй сторінці у Facebook.

"Цієї ночі ворог здійснив наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі й розподілу електроенергії в різних областях", — йдеться в повідомленні.

За словами Віктора Микити, попри атаки РФ на обʼєкти енергогенерації в різних областях країни на Закарпатті подача електрики до житла людей і на підприємства залишається сталою. Відключень не передбачають.

Проте в усіх районах Закарпаття застосовуватимуть планові відключення світла, — йдеться на сайті Закарпаттяобленерго.

Що відомо про нічну атаку РФ по Україні

  • Уночі та вранці 22 березня російські війська завдали комбінованого удару по українських містах із застосуванням ударних дронів, балістичних та крилатих ракет.
  • Вибухи пролунали у Харкові, Дніпрі, Полтаві, Кривому Розі, Запоріжжі, Кропивницькому, на Хмельниччині, Вінниччині, Одещині, Львівщині та в Івано-Франківській області. Повідомляється про влучання по об’єктах інфраструктури. Внаслідок удару є загиблі і поранені, спостерігаються проблеми з водо- та електропостачанням.
  • Через атаку окупована Запорізька атомна електростанція втратила підключення до однієї з ліній живлення. Окрім того, РФ вдарила по Дніпровській гідроелектростанції, там триває пожежа.
  • За словами президента Володимира Зеленського, російські війська застосували понад 60 "шахедів" та майже 90 ракет різних типів.

Новини Закарпаття