Гравця “Хуста” Сираша доставили до військкомату працівники ТЦК: клуб попросив підтримки й реакції в УАФ

За інформацією: Суспільне.

Шеврон військового ЗСУ. АрміяInform

У вівторок, 7 травня, одного з основних гравців футбольного клубу "Хуст" Миколу Сираша працівники Хустського територіального центру комплектування забрали з вокзалу та доставили до військкомату. Клуб попросив підтримки та реагування в Української асоціації футболу.

Про це повідомили на сторінці ФК "Хуст" у Facebook. Там зазначили, що на момент затримання футболісту виповнилося 25 років, хоча закон ще не вступив у дію. Після того, як захисника команди Миколу Сираша доставили до місцевого ТЦК, звʼязок з ним обірвався.

"У нашому місті довгий час не було футболу. Новостворений ФК "Хуст" зміг за 5 років виграти першість Закарпаття, успішно дебютувати в професійному футболі, здобувши право представляти Закарпаття у Першій лізі України. Одним з головних напрямків клубу є розвиток дитячого футболу. На сьогодні активно займається 130 дітей різного віку. Клуб існує винятково коштом небайдужих меценатів", — йдеться у повідомлення.

У клубі додали, що наразі команди відмовляються їхати у місто Хуст через дії місцевого ТЦК.

"Декілька клубів в Україні визнали критично важливими обʼєктами, а їхні гравці відповідно, отримали бронювання від мобілізації. Чи можливе проведення всеукраїнських змагань, в яких будуть брати участь 3 клуби? Що робити іншим клубам? Про яку конкуренцію та розвиток футболу може йти мова? Просимо реагування та підтримки у Голови УАФ Андрія Шевченка, Голови ПФЛ Олександра Каденка, голови ОВА Віктора Микити, голови ЗАФ Івана Дурана щодо даної ситуації", — написали на сторінці команди.

Речник Закарпатського ОТЦК та СП Сергій Гудак зазначив, що процес бронювання й отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією.

"В той час, коли сотні видатних спортсменів в лавах ЗСУ героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України й ставити інтереси клубу над захистом країни", — сказав Гудак.

Читати ще

Читати ще Через тривоги матч переривали чотири рази: ФК “Хуст” переміг на виїзді “Гірник-Спорт”

Новини Закарпаття