RusynyУ Закарпатській області відбудеться виїзне засідання проросійських депутатів Європарламенту від Угорщини, Франції, Німеччини та можливо інших країн, які проведуть дослідження питання забезпечення прав русинів. Про це повідомляє прес-служба глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.
Всього очікується близько 5 депутатів, дата приїзду: кінець березня або початок квітня. У Москаля називають цей візит "русинської провокацією".
За даними адміністрації, після візиту відбудеться доповідь депутатів, який буде винесено на розгляд Європарламенту.
Повідомляється, що 11 лютого цього року в словацькому місті Комарно керівництво Всесвітньої ради підкарпатських русинів уже зустрічалося з депутатською групою Європарламенту з прав людини. Тоді було прийнято рішення про відрядження на Закарпатті моніторингової групи для вивчення "русинського питання".
Парламентарії також запланували зустріч з керівництвом області.
Як зазначено, тогла після цієї зустрічі в чеському інтернет-виданні "Парламентние листи" була розміщена стаття під назвою "Пекло на Україні ..." про нібито геноцид русинів. У Москаля побоюються, що "русинське питання" можуть винести як проблемний на розгляд Європарламенту з подальшою необхідністю "невідкладного реагування на ситуацію в регіоні".
У Закарпатській ОДА називають ініціаторів такої акції російську сторону і підкреслюють, що зустріч з цими євродепутатами неможлива.
"Органи державної влади не мають і не можуть мати ніякого відношення до цієї проросійської провокації за участю депутатів Європарламенту. Ця інформація про" виїзному засіданні "доведена до Служби безпеки України, яка в разі порушень українського законодавства вживатиме всіх необхідних заходів реагування", - заявив Москаль .

Погода, Новости, загрузка...
 


Захисний код