ЛечоЛечо (угор. lecsó) — класична страва угорської кухні, досить поширена в країнах Європи.

Як і будь-яке популярне блюдо, не має точного рецепту, так як кожна господиня в будь-якій країні готує його по-своєму.

До складу лечо-страви додаються різні м'ясні продукти (в Угорщині досить часто використовується домашня копчена свиняча ковбаса або копчене м'ясо). Класичне угорське лечо готують як окрему страву, коли вона готова, її заливають розмішаними яйцями, їдять з великою кількістю білого хліба.

Лечо дуже схожий на французький рататуй.

Рецепт Закарпатського лечо

Інгредієнти:
ЛечоПерець болгарський солодкий жовтий і червоний – 500г.

Стиглі помідори – 400г

Цибуля – 100г

Сіль

Перець чорний мелений

Масло рослинне – 3 ст. л.

Ковбаса копчена – 200г

Яйце куряче – 1 шт.

Як готувати?


1. Перець помити, очистити від насіння, нарізати півкільцями.

2. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.

3. Яйце збити з парою ложок холодної води, сіллю і перцем – тільки щоб жовток і білок не змішалися в піну.

4. Помідори надрізати навхрест, опустити в киплячу воду, потім обдати холодною водою і зняти шкірку. М'якоть нарізати часточками.

5. На сковороду налити трохи рослинного масла і розігріти. На неї викласти цибулю, обсмажувати 5 хв, викласти перець, трохи потримати на вогні, викласти помідори і ковбасу. Смажити 20 хв.

6. Посолити, поперчити, додати яйце і, постояннно помішуючи, готувати ще 2-3 хв. Подавати лечо гарячим або холодним.

Лечо можна готувати без яєць, з ковбасою. В такому разі під час гасіння овочів додають нарізану соломкою напівкопчену ковбасу чи сосиски.

Лечо

Закарпатська кухня На головну