Baranunci_2Баранинці — село в Ужгородському районі Закарпатської області.

Населення – 1 609

Історія села

У письмових джерелах Баранинці відомі під назвою «Baranya». Очевидно, що село розташовувалося на давньому торговельному шляху, на якому стояли митні ворота.

Згідно з податковими списками, 1427 року Баранинці були оподатковані від 16 селянських господарств. Це за тогочасними мірками — середнє за величиною село.Baranunci

Наприкінці XV — на початку XVІ століття кількість кріпацьких господарств значно зменшилася. 1599 року, за рахунок новоприбулих поселенців, у селі проживали 10 селянських родин.

У XVІІІ столітті джерела вважають Баранинці селом із руським населенням.

22 лютого 1928 року в селі народився Павло Павлович Чучка — український мовознавець та гуморист, доктор філологічних наук (1971), професор (1971), заслужений діяч науки і техніки України (1993).

Карта села Бараниці:

<<Ужгородський район
<<Населені пункти Закарпаття

 


Якщо Ви володієте детальною інформацією(матеріали, фотографії тощо) про населені пункти Закарпаття і бажаєте, щоб про ваше село чи містечко знало все Закарпаття та Україна, то надсилайте інформацію на нашу електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.