Попрікаш з телятини або свинини
класичний паприкаш з телятини або свинини користується великою популярністю в Закарпатті.
Ситне блюдо з курки, класичне блюдо австрійської та угорської кухні.
Рецепт Папрікаш з телятини або свинини
Попрікаш з телятини або свинини
Склад: телятина або свинина, жир, цибулю, перець червоний мелений солодкий, перець свіжий солодкий, помідори свіжі, вода, сіль, сметана, борошно, часник, зелень петрушки.
Як готується:
2. Цибулю нарізають кубиками, пасерують в розігрітому жирі до золотистого кольору, додають червоний молотий солодкий перець, швидко помішуючи.
3. У пасеровану цибулю кладуть нарізане м'ясо, додають трохи води і обсмажують на сильному вогні, щоб рідина трохи википіла. Потім додають свіжий солодкий перець, нарізаний смужками, а через кілька хвилин додають свіжі помідори, нарізані кружальцями, солять і тушкують до готовності.
4. Перед закінченням смажки заливають сметану, змішану з борошном, доводять до кипіння і заправляють розтертим часником.
Готовий паприкаш подають з торгоней або дрібними галушками і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.
В давнину курячий папрікаш готували з дорослих курей, щоб додати страві більш насичений смак. В даний час для приготування курячої папрікашки часто використовуються курячі ніжки або грудки.
Курячий папрікаш
Як готується:
1. Куряче м'ясо солять і перчать а потім обсмажують до золотистого кольору на рослинній олії і на деякий час відкладають вбік.
2. На жирі що утворився від смажки м'яса обсмажують дрібно нарізану цибулю і нарізаний соломкою свіжий солодкий перець, додають курячий бульйон, часник і солодку паприку.
3. Потім додають обсмажену курятину, яку гасять до тих пір, поки м'ясо не буде легко відділятися від кісток.
4. Далі в сметану додають трохи борошна, добре розмішують, виливають у паприкаш і доводять до кипіння.
Курячий папрікаш подають з галушками або макаронними виробами. В Угорщині курячий папрікаш також подають з торгоньою і зеленим салатом.
Коментарі