Рокот-крумплі - дуже смачне, поживне національне блюдо Угорщини, яке готується з простих і всім звичних продуктів.
Склад: картопля "в мундирі" середнього розміру, відварені яйця, копчена якісна ковбаса, сметана, сіль, перець, вершкове масло (при бажанні).
Як готується:
Картоплю відварити в мундирі до напівготовності, очистити і нарізати невеликими кружечками, викласти у жароміцну каструлю або глибоку форму. Це буде 1-й шар.
Потім 2-й шар: варені яйця, нарізають кружальцями, і укладають не дуже щільно і обережно, щоб не випадав жовток, перчать.
3-й шар - ковбаску нарізати також кружечками і викласти поверх яєць.
4-й шар - залити блюдо сметаною змішану з сіллю і перцем, зверху посипати натертим сиром і відправити в духовку на 15-20 хв. до появи золотистої скоринки.
Перед подачею найкраще дати рокот-крумплі трохи настоятися, тоді воно буде мати найбільш ніжний і приємний смак.
Рокот-крумплі. Смачного !!!