ТоргоняТоргоня - одна з найдавніших борошняних страв угорців.

Склад: борошно, яйця, жир, цибуля, червоний мелений солодкий перець, перець свіжий солодкий, помідори свіжі, сіль, зелень петрушки, вода.

Як готується:

У борошно збівают яйця, додають сіль, замішують круте тісто і залишають для вистоювання і підсушування на 2,5-3 години.

Потім тісто невеликими шматочками натирають на тертці з отворами 3-4 мм. Крупу-торгоню, що утворилася при натиранні тіста, висушують в духовці до світло-жовтого кольору, стежачи, щоб вона не підгоріла.

Висушену торгоню кладуть у широку каструлю з великою кількістю гарячого жиру і на помірному вогні підрумянюють, солять, додають дрібно нарізану цибулю. Смажать 1-2 хвилини, висипають червоний мелений солодкий перець, швидко розмішують і відразу заливають приготовленим окропом.

Потім до торгоні додають нарізаний кубиками свіжий солодкий перець і нарізані кубиками ошпарені свіжі помідори, з яких знята шкірка і дають закипіти.

Після цього каструлю прикривають кришкою, ставлять в помірно розігріту духовку і тушкують (не помішуючи) приблизно 20 хвилин. В кінці тушкуваня додають дрібно нарізану зелень петрушки.

Готова торгоня повинна бути м'якою і розсипчастою. Для гарнірів до таких страв використовують папрікаш.

Торгоня

Закарпатська кухня На головну