Склад: дріжджі, борошно, молоко, яйця, сіль.
Приготування: Дріжджі розміщують в теплому молоці, додають борошно і ставлять для бродіння, потім додають молоко, що залишилось борошно, яйця, сіль.
Замішують круте тісто. Залишають на 1 годину.
Готове тісто розкатують у вигляді валика товщиною 5 см і залишають на 15 хв. Варять у киплячій підсоленій воді 15-20 хв.
Кнедлики ріжуть скибками і подають як гарнір.
Приблизні витрати продуктів на 1 кг кнедликів дріжджових: борошно 625 г, молоко 250 г, яйце 1\2 шт., дріжджі 13 г, сіль 6 г.
Зазвичай, закарпатці їдять кнедлики з курячим м’ясом та соусом, з грибами, а також з тушеною капустою з грибами (сегединський гуляш).
Коментарі